ENTREPRENÖRSKAP OCH MINGEL I HÄLSANS TECKEN

ENTREPRENÖRSKAP OCH MINGEL I HÄLSANS TECKEN

Våren har präglats av coronaviruset som påverkat oss alla på olika sätt. Trots, eller kanske på grund av, dessa annorlunda omständigheter fanns ett stort behov av att samlas och nätverka, mingla och fira in sommaren tillsammans. Janes sommarfest hade feelgood i fokus – med ambitionen att påminna oss alla om att ta hand om oss själva och att bjuda på tips på hur vi kan må bättre. 

Hooks Herrgård bjöd på mingel, hälsosam mat och småländsk ostkaka, som avnjöts samtidigt som vi fick chansen att lära känna några av våra Janemedlemmar lite extra när de intervjuades av Elin Ihreborn.

STRESSHANTERING

Maria Ahlqvist, stresspedagog på DuTid, påminde oss om vikten av att hitta de aktiviteter som ger oss återhämtning och att inte glömma bort andning, reflektion och att vara snäll mot sig själv. Det är i återhämtning och vila som kroppen reparerar sig och kreativiteten vaknar.

ETERISKA OLJOR

Anna Persson berättade om rena eteriska oljor från växter, som både kan stärka immunförsvaret och läka kroppen på olika sätt, som komplement till traditionell medicin.

EKOLOGISK HUDVÅRD

Hudterapeuten Emma Torstensson, grundare av Hem till Emma, lärde oss om hur vi bäst tar hand om huden på sommaren. Rekommendationerna blev att sola smart, undvika att bränna sig och vid behov använda solskyddskrämer som innehåller titandioxid. VI fick också veta att man inte ska tvätta ansiktet med vatten på morgonen, utan istället behålla hudens naturliga skydd.

EKOLOGISK KOMBUCHA

Anna Runesson berättade om sin egentillverkade Yoi Kombucha, en hälsofrämjande dryck som innehåller nyttiga mjölksyrebakterier och som kan bidra till att stärka immunförsvaret. Och som dessutom smakar gott.  

Vi tackar alla medverkande för ett lyckat event, som avslutades med att var och en fick en välfylld goodiebag med sig hem. I den fanns produkter och erbjudanden från våra feelgood-medlemmar, Hooks Herrgård, Backamo Choklad och TMG Tabergs.

2020-06-28 19:01
Tillagd i varukorgen